A+ R A-

VM-LIBERO NOBBAR KALIX - KLAR FÖR FORTSATT SPEL I HT BANDY!

finsk VM-libero skrev idag på för fortsatt spel i HT Bandy-tröjan.


Den sociala biten, familjen och mitt hjärta för HT Bandy avgjorde. Hade jag bara tittat på lönekuvertet hade det självklart blivit spel med Kalix, deklarerar Markus Hiukka själv.

Här kan man allt snacka om mannen med HT-bandyhjärtat. Trots intensiv uppvaktning från grannen, ärkerivalen och elitseriespelande Kalix Bandy väljer alltså försvarshårdingen att bli kvar hos allsvenska HT Bandy.

-  Önskespelaren nummer ett alla kategorier, jag har svårt för att hitta ord, säger en märkbart tagen, ja, av glädje närmast tårögd Sune Nilsson, sportchef i HT Bandy.

Det är definitivt ingen överdrift att påstå att Markus Hiukka har varit den genomgående bäste och absolut viktigaste kuggen i årets HT-maskineri. Drömspelaren, stöttepelaren och den som styr upp lagets försvarsspel. Han kommer även att fortsätta i rollen som assisterande tränare.

-  Markus Hiukka går helt enkelt inte att ersätta, betygar Nilsson som haft en del sömnlösa nätter innan dagens glädjebesked.

Meritlistan går definitivt inte av för hackor, eller vad sägs om följande axplock från herr Hiukkas bandy-CV: 60-talet A-landskamper för Finland, 6 VM-turneringar, däribland ett VM-guld från år 2004. Fyra elitseriesäsonger i Broberg och en elitseriesäsong i HT Bandy.