A+ R A-

Bandyhall i Haparanda

BANDYFOLKET LÄNGTAR EFTER TAK OCH VÄGGAR ÖVER GRÄNSVALLEN

HAPARANDA. I tisdags träffades företrädare från bandyn, politiker och tjänstemän från Haparanda, Tornio och Kemi städer för att dryfta en framtida bandyhall över Gränsvallen i Haparanda. På plats var även Lars Wennerholm från Svenska Bandyförbundet och Kari Peuhkuri, ordförande i Finska Bandyförbundet. Ett välbesökt möte.

Kostnaderna skulle ligga kring 25-30 miljoner kronor plus markberedning på några miljoner kronor, upplyste Wennerholm när han presenterade förslaget om en enklare väderskyddshall som han ansåg mest lämplig för Gränsvallen.

Idag finns det totalt cirka 350 aktiva bandyutövare i området Haparanda- Tornio- och Kemi.

Här finns en genuin bandykultur och tradition och befolkningsunderlaget blir cirka 60.000 invånare med Kemi och Keminmaa inräknat.

Skall bandyn kunna överleva på sikt krävs en bandyhall även på våra breddgrader, men som alltid så är ekonomin nyckelfrågan, konstaterar Sune Nilsson, sportchef i HT Bandy

Närmast kommer det att bildas en arbetsgrupp som för ämnet vidare.

Allt är i sin linda och en arbetsgrupp kommer att bildas med Risto Alaheikka som koordinator. Wennerholm och Peuhkuri från de båda förbunden har likaså gett klartecken för att ingå i gruppen, upplyser Nilsson.

Vad skulle en bandyhall rent konkret betyda för er i HT Bandy?

Att vi förlänger våran säsong med 1,5 månader om vi skissar med att kunna börja träna på fullstor is från den 1 september. Som läget är nu tappar vi mark för varje år som går mot övriga lag i serien då de alla har tillgång till stor hall i deras närområden, svarar Sune Nilsson.