https://ht-bandy.se/bandy-vm-2019-nu-star-det-klart-att-det-blir-i-varnersborg/

Bandy VM 2019: nu står det klart att det blir i Värnersborg!

Så var det äntligen klart. Arrangören av bandy-VM 2019 är ingen mindre än Vänersborg och ordföranden i Svenska bandyförbundet är mer än nöjd. I ett pressmeddelande säger han att han är glad över valet av Vänersborg då man av erfarenhet vet att man klarar av att arrangera stora idrottsevenemang. Bandy-VM har nämligen tidigare gått av stapeln i just denna stad. Dock kommer inte alla matcher att spelas i Vänersborg, man kommer även att förlägga en del matcher till andra arenor i Västsverige.

Näringslivet får sig en skjuts

Att bandy-VM 2019 arrangeras i Vänersborg är en stor vinst för staden som genom denna turnering förhoppningsvis kommer att ge näringslivet en skjuts. Hotell kommer att bokas, restauranger kommer att besökas, kläd -och matbutiker kommer också att få fler antal kunder. Är man intresserad av Vänersborgs näringsliv och stadens strategi gällande hur man ska få till exempel företagandet att växa kan man läsa Vänersborgs strategiska näringslivsprogram. Programmet är upprättat för att att öka kommunens konkurrenskraft samt medverka till ett mer professionellt förhållningssätt i kommunens näringslivsarbete. Förväntningarna på Vänersborg är höga, inte bara på grund av att man tidigare arrangerat denna tävling, utan även för att staden agerar som regionhuvudstad för Västra Götalandsregionen.

En bro vid vattnet i mörkret

Varför arrangera Bandy-VM

Beslutet att utse Sverige med Vänersborg som huvudort till arrangörer av bandy-VM bygger på en vilja att göra världsmästerskapen i bandy till ett stort internationellt och betydelsefullt sportevenemang. Kommunfullmäktige och evenemangets projektledare tror att turneringen kommer att locka deltagare från hela världen. Internationella bandyförbundet beslutade i oktober 2017 att bandy VM 2019 blir i Vänersborg och att evenmanget kommer att äga rum mellan den 24 januari till och med den 4 februari.

Vänersborg är en mycket vacker stad. Vänersborg kallas i folkmun för Lilla Paris, och det är inte för inte som staden har fått detta smeknamn. Staden ligger vackert vid vattnet och det finns många turistmål att besöka, till exempel Vänersborgs museum som har en unik afrikansk fågelsamling. Vänersborg är skådeplats i filmen En man som heter Ove.

Vänersborg arrangerar igen

Senast Vänersborg stod som arrangör för bandy-VM var 2013. Då arrangerades bandy för herrar lag A. 2019 kommer staden att stå som värd, inte bara för A- utan även för B-VM. För Vänersborgs del innebär detta att inte mindre än 18 nationer med närmare 600 deltagare kommer att besöka staden. Lägg sedan till en stor mängd supporters och mediehus som kommer att åka till Vänersborg så förstår man omfattningen av detta evenemang. Som grädde på moset fyller Vänersborgs Stad 375 år, vilket medför ytterligare anledningar att ställa till med festligheter. Bandy-VM är bara början på ett fantastiskt spännande år!