https://ht-bandy.se/svensk-bandy-en-av-sveriges-storsta-sporter-genom-tiderna/

Svensk bandy – en av Sveriges största sporter genom tiderna

Bandy är en sport som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet, detta har trots allt varit en av de största sporterna i Sverige genom tiderna. Det finns dessutom många fördelar med att spela bandy som att man exempelvis spelar detta inomhus. Det innebär att man kan spela det oavsett vad det är för klimat i Sverige för tillfället. Därav blir det lätt att delta i denna sport oavsett temperatur och om det regnar eller snöar. Bandy har alltid varit lite större i Sverige än i övriga världen.

Sverige är ledande i bandy

Då bandy alltid har varit med populärt i Sverige, till skillnad från många andra delar av världen, leder detta givetvis till att Sverige är ledande när det kommer till bandy. Sverige har alltid haft pålitliga bandylag. Den första bandymatchen som är känd utspelades i London 1875. Man har cuper varje år mellan de nordiska länderna och även Ryssland deltar i spelet. Man spelar världsmästerskapet i bandy för herrar sedan 1957 men damerna började att spela VM först 2004. Bandy är en rolig sport som förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än det får. Om man vill delta i bandy finns det många fritidsföreningar som gladeligen tar emot spelare.

Intresserad av bandyns historia?

På Svenska Bandyförbundets hemsida hittar du historiska tillbakablickar och du kan läsa om mycket mer som är relaterat till bandy. Bandy är en rolig och spännande sport som trots allt har funnits med ett tag. Detta är en kunglig sport och det är en av alla goda anledningar till att man ska spela det. Man spelar i lag och ofta börjar karriären tidigt.

En illustrerad bandyboll

När man spelar bandy är man 11 stycken i varje lag. Målvakten har ingen klubba utan det är bara utespelarna som har dessa. Målvakterna har istället handskar som ska kunna hjälpa till med att få ett bättre grepp om bollen. Målet är i sig relativt stort och därför krävs god teknik och mycket erfarenhet för att bli en skicklig målvakt.

Bandy kan spelas året om

En fantastisk fördel med bandyn är att man kan träna inför säsongen året om. Under sommaren spelar man enklast innebandy för att träna inför vinterns säsong och på vintern kan man istället spela utomhus på is. Många länder har valt att satsa på ishockey istället för bandy. intresset växer dock långsamt och allt fler länder ansöker om att vara med i internationella bandyförbundet. Ju fler länder som är med och deltar, desto större turneringar kan man hålla. Det är börjar dessutom bli vanligare att man bettar pengar på bandymatcher vilket också ökar intresset för idrotten.