Att bandyn har en lång tradition i Sverige är redan fastställt. Men finns det något som talar för att sporten kommer fortsätta att utvecklas i landet?

Mycket pengar som har investerats

Som en av Sveriges och världens äldsta sporter i modern form har bandyn utvecklats enormt, inte minst i just Sverige. Men kommer det att fortsätta vara så, eller kommer andra sporter att ersätta den här idrotten?

Det finns väldigt mycket som talar för att bandyn fortsätter att vara populär i det avlånga landet. En anledning är att Sverige tillsammans med Ryssland är världsledande inom sporten. Det har satt sina spår genom att många ungdomar börjar spela tidigt.

Dessutom har det gjort att flera städer specialiserat sig på just bandy. Uppsala vara länge en bandystad, precis som Sandviken och Västerås. Men även lilla Lidköping i Skaraborg har lyckats med imponerande framgångar. Bland annat några SM-guld, flera SM-finaler men inte minst en bandykultur. Förutom det här finns det även många exempel på bandygymnasium och stora hallar som har byggts. Det är några, av väldigt många, tecken på att det här är en sport som lär fortsätta i Sverige.

Relaterade inlägg