Det är allmänt känt för de sportintresserade att bandy är en sport som framför allt utövas i Sverige och Ryssland. Men hur ser det ut för idrotten i andra länder?

Vilka länder spelar bandy?

Förutom Sverige och Ryssland, som alla andra redan vet, så finns det även några andra länder där bandyn utövas. Det betyder inte att sporten i sig är störst eller ens enormt stor i dessa nationer. Men den har åtminstone lyckats etablera sig på något sätt.

Det är delvis Finland, då finnarna dessutom gjort det relativt bra. Det har faktiskt blivit ett guld, och åtta silver för finnarna. Men framför har Finland i bandy-VM hela 21 brons. Något som visar på att de har en stabil tredjeplats på världsrankingen.

Kazakstan är också ett land man spelar bandy. Här är fotbollen officiellt störst, men kazakerna är inte främst kända för sina idrottare. Bandyspelarna är inte heller de bästa i världen, något som oftast synd när de får möta till exempel Sverige eller Ryssland. Annars spelar det även officiellt bandy i mängder av länder, på varje kontinent, men i ytterst begränsade former jämfört mot andra sporter.

Relaterade inlägg